Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Bol Peat voor perfect en duurzaam substraat

Geplaatst op 23 februari 2023

We zijn internationaal toeleverancier van hernieuwbare grondstoffen, veenproducten en toeslagstoffen aan substraatfabrikanten en tuinbouwtoeleveranciers. Bol Peat levert onder andere veenproducten, houtvezel, kokosmaterialen, boomschors, minerale grondstoffen en compost. Wij leveren de gewenste hoeveelheid in de gewenste kwaliteit aan producenten van potgrond en substraten voor zowel de professionele als particuliere markt. Met onze optimaal ingerichte logistiek beleveren we de hele wereld. Kijk op www.bolpeat.com of mail naar info@bolpeat.com voor meer info.

Perfect en duurzaam substraat begint bij Bol Peat

Bol Peat is onderdeel van Klasmann-Deilmann, de wereldwijde leverancier van potgronden en substraten aan de professionele tuinbouw. Met een team van specialisten verhandelen en vervoeren we geselecteerde producten van de bron naar klant. Dit doen we in de gewenste kwaliteit en altijd met het oog op duurzaamheid. Daarom werkt Bol Peat met het RHP kwaliteitslabel en zijn we MPS-ECAS en Responsibly Produced Peat gecertificeerd.

Leveranciers om te bouwen aan duurzaamheid

Bol Peat handelt in kwalitatieve en duurzame grondstoffen door een samenwerking met diverse partners. Veel van de veengrondstoffen komen van de ‘eigen’ veenderijen van Klasmann-Deilmann. Ook worden materialen ingekocht bij andere leveranciers.
In 2020 heeft Bol Peat de activiteiten van Shakti Kokos overgenomen. Dit heeft een enorme boost gegeven aan de handel in kokosproducten. Een speciaal product is de Shakti Amla. Dit materiaal heeft een lage pH en dat is ongebruikelijk voor kokosproducten.
De groencompost en boomschorsproducten van Bol Peat worden overwegend geproduceerd door onze partner Olde Bolhaar Eco-Service. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige compost.

Klanten en gebruikers

De klanten van Bol Peat zijn producenten van potgrond en van dekaarde voor de teelt van champignons. Het transport vindt plaats per vrachtenwagen, container, binnenvaartschip of zeeschip. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden en de wens van de klant.

Vraag en aanbod

Heeft u grondstoffen nodig, of zoekt u afzet voor een (potentiële) grondstof, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u op www.bolpeat.com .

 

 

banners