Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen succesvol verlopen

Geplaatst op 19 juni 2015

Zo’n duizend bezoekers bezochten de BVOR-Demodagen op 17 en 18 juni in Brunssum, op een locatie van Afvalzorg. Het was de tiende keer dat dit succesvolle, tweejaarlijkse evenement werd gehouden. Dit keer met een record aantal van 46 machines. Ook vanuit het buitenland, tot aan Tsjechi├ź en Cyprus, kwamen ge├»nteresseerden de Demodagen bezoeken.

Het startsein voor de Demodagen werd woensdag om 9.30 uur gegeven door de heren Frissen (voorzitter BVOR), Winants (burgemeester Brunssum) en Teunissen (Afvalzorg). Burgemeeester Winants verwijderde met behulp van een kraan een boomstam die de doorgang naar het terrein verhinderde om symbolisch de dagen te openen. Zie hier de opnames van de opening met een impressie van de Demodagen (1.05 minuut).

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines in bedrijf zijn. Het succesvolle concept is inmiddels ook in andere landen gekopieerd. Exposanten demonstreren machines die worden gebruikt bij het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten, zoals verkleiningsmachines, versnipperaars, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Voor de bezoekers zijn op beide dagen zowel in de ochtend als in de middag rondleidingen, waarbij zij de machines in actie kunnen zien en door een koptelefoon ondertussen uitleg krijgen.
Meer informatie…

Lees ook het verslag in Bouwmaterieel Benelux

Demodagen 2015 Demodagen 2015 - 1 Demodagen 2015 - 2 Demodagen 2015 - 3 Demodagen 2015 - 4 Demodagen 2015 - 5

banners