Cursus: ‘Compost: weet wat u maakt!’

De BVOR organiseert jaarlijks de cursus ‘Compost: weet wat u maakt! Wat iedere compostproducent over zijn product zou moeten weten’. De volgende cursus vindt plaats in het voorjaar van 2025.

In de cursus staan de eigenschappen en kwaliteit van het product compost centraal. Doel van de cursus is om compostproducenten hier meer inzicht in te geven en ze te helpen dit beter over het voetlicht te brengen naar klanten en andere relaties.

Aan bod komen vragen en onderwerpen aan bod als:

  • de basiskenmerken van compost: wat maakt compost compost? Wat onderscheidt compost van andere bodemverbeteraars en meststoffen?
  • welke eisen stellen de meststoffenwet en de Europese meststoffenverordening aan compost? Welke eisen stellen afnemers in bijvoorbeeld de landbouw en de substraatsector? Hoe ontwikkelen deze eisen zich?
  • hoe meet je de kwaliteit van compost? Wat zijn belangrijke parameters, en voor wie zijn die belangrijk?
  • wat zijn de positieve eigenschappen van compost wanneer deze wordt gebruikt als bodemverbeteraar?
  • wat verwacht de klant: ’the voice of the customer’?

Cursusleider

De cursus wordt verzorgd door Tim Brethouwer, werkzaam bij Attero en Vereniging Afvalbedrijven. Hij houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met het compost, en wordt alom gezien als dé Nederlandse expert op dit onderwerp.

Meer informatie en inschrijven

De volgende cursus vindt plaats in het voorjaar van 2025. De datum wordt bekend gemaakt in het najaar. U kunt een mailtje sturen naar info@bvor.nl als u bericht wilt ontvangen wanneer de datum en kosten bekend zijn.

Datum: Voorjaar 2025

Locatie: Wageningen

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.