Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Doppstadt Inventhor Type 6

Geplaatst op 10 maart 2021

Bericht van onze begunstiger Pols:

Maak kennis met de Doppstadt Inventhor Type 6, de opvolger van de Doppstadt DW 3060. De Inventhor Type 6 profiteert van een unieke directe aandrijving, een hoge capaciteit en een eenvoudige bediening. Met de Inventhor Type 6 zet Doppstadt het concept van “Smart Solutions” voort. De nieuwste generatie Slow Speed Shredder is ontworpen voor maximale kosteneffectiviteit.

De Inventhor Type 6 maakt gebruik van het unieke VarioDirect Drive concept. Het maakt gebruik van Doppstadt’s gepatenteerde  Vario-vertragingskast. Deze combinatie van mechanische en hydraulische transmissie brengt de aandrijfkracht continu (en waar nodig variabel) over naar de verkleiningswals. Zo kan de snelheid van de verkleiningswals volledig variabel worden aangepast aan verschillende materialen, terwijl de aandrijving op constante snelheid en dus zeer efficiënt werkt. Daarnaast is er het voordeel dat de machine op elk willekeurig moment kan worden stop gezet of kan opstarten, ook onder belasting. In het geval van een blokkade zal de Vario-vertragingskast automatisch overschakelen naar de achteruitdraai stand, ten einde de blokkade op te heffen.

Het intuïtieve bedieningsconcept en het modulaire ontwerp van de Inventhor Type 6 zorgen voor maximale beschikbaarheid voor een breed scala aan toepassingen. De machine kan snel worden ingesteld op verschillende soorten materialen door snel het hele verkleiningsmechanisme te veranderen.

De materiaaltrechter voedt de machine gedoseerd wat zorgt voor een geleidelijk verwerkingsproces. De trechter heeft een volume van 2 m3 en kan indien gewenst worden vergroot tot circa 5 m3. Daarnaast kan de materiaaltrechter zo ingesteld worden dat hij per batch wordt geladen en gekanteld, of dat hij continu in een geschikte hoek wordt ingesteld, zodat het materiaal automatisch naar de verkleiner glijdt.

Dankzij de kamdeur die volledig open kan is de gehele verkleiningsruimte goed bereikbaar en kunnen onderhouds- en conversiewerkzaamheden snel en veilig worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de operationele beschikbaarheid van de machine aanzienlijk vergroot. De Inventhor Type 6 biedt veel flexibiliteit. Door het montagesysteem kunnen eenvoudig verschillende achterbandsystemen worden bevestigd of vervangen. Door een verscheidenheid aan beschikbare afvoerbandlengtes is er een grote variatie mogelijk in afwerphoogtes. De hellingshoek van de achterband is variabel instelbaar. De Inventhor Type 6 is leverbaar als aanhanger, oplegger of met een rupsonderstel. Pols heeft de eerste Inventhor Type 6 reeds afgeleverd aan Van Raemdonck Groenrecycling.

Doppstadt DU320

De DU320 is de ideale machine voor elk bedrijf dat efficiënt materiaal wil omzetten. Deze machine heeft een maximale doorvoercapaciteit van 1000m3 per uur. Tijdens het frezen wordt het materiaal via een afvoerband richting een nieuwe berg materiaal afgevoerd.

De machine is flexibel inzetbaar en vraagt een korte opbouwtijd. De freesschijven zijn voorzien van een bijzonder slijtvaste laag en kunnen indien nodig eenvoudig worden gewisseld. De DU320 wordt met behulp van een driepuntbok aan een tractor verbonden. De machine wordt aangedreven middels een 1000 toeren aftakas. Het doordachte ontwerp van de DU320 resulteert in een bijzonder korte stilstand in geval van onderhoud. Net als alle andere Doppstadt machines onderscheidt de DU320 zich bovendien door zijn bedieningsgemak.

De DU320 wordt gebruikt voor het efficiënt en effectief keren van compost hopen, vervuilde gronden of biologisch afval zoals versnipperd groenafval.

Pols

Pols is een onafhankelijk familiebedrijf gevestigd in Zuidland. Wij zijn een compacte organisatie met korte lijnen richting onze klanten en leveranciers. De klant en zijn machine staat altijd centraal, we denken mee met de klant als het gaat om advies, verkoop, reparatie, modificatie of onderdelenvoorziening. Niet voor niets is het credo bij Pols: “Uw Machine, Onze Zorg”.

Voor meer informatie >

banners

 

ledeninlog