Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Elektrische, compacte verkleiner

Geplaatst op 23 februari 2023

Met de Eggersmann Forus F38 heeft Van Laecke Group een multifunctionele en compacte shredder in huis. De elektrische, langzaamdraaiende shredder heeft twee rotoren die onafhankelijk van elkaar met hun individuele rotatiesnelheid kunnen draaien. Deze eigenschap, gecombineerd met de mogelijkheid van verschillende breekbalken onder de rotoren, laat toe de machine in te zetten in een grote waaier van toepassingen, zoals groenafval, huisafval, AB-hout, sloopafval, elektroschroot, asfalt, aluminium en glas.

Een nieuwe highlight op de machine is de A5R-breekbalk, die een eindproduct van 120-500 mm toelaat met prestaties van tot 50 ton/uur, afhankelijk van het invoer-materiaal en de gewenste eindfractie. Hiermee produceert de Forus niet alleen voorverkleind materiaal, maar ook een eindproduct in slechts één doorgang. De breekbalken kunnen hydraulisch naar beneden zakken, waardoor ze erg makkelijk te vervangen zijn door een ander type in geval van een andere toepassing. De gereedschappen gaan tot 750 bedrijfs-uren mee en de onderhoudsintervallen zijn lang. Net zoals de grotere broers, de Teuton Z50 en Z60, is deze traagdraaier dus ook zeer comfortabel in onderhoud.

De brede afvoerband heeft een afvoerhoogte van 4.300 mm en kan zo rechtstreeks in een container lossen. Metalen worden verwijderd door de magneetband die hydraulisch aanpasbaar is in hoogte volgens het materiaalvolume.

Aandrijving gebeurt via diesel- of elektromotor. De verkleiner is ook in de elektrische versie verkrijgbaar met zowel rupsen, haaklift of in stationaire uitvoering. Wie de haafkliftversie neemt, zal vrij snel het comfort van ‘just pick up and go’ ervaren. In optie is ook de liftas en kogeladapter mogelijk, waarmee de machine zich heel simpel met bijvoorbeeld een wiellader laat verplaatsen op de werf. Naast de F38 heeft Eggersmann in het aanbod langzaamdraaiende shredders ook de kleinere Forus F25, die een capaciteit tot 30 ton/uur kan behalen en een elektrische, stationaire versie heeft.

 

banners