Gevolgen Coronavirus

De leden van de BVOR behoren tot de vitale sector als verwerkers van groen en gft-afval, als leverancier aan de voedselketen en als leverancier van biomassa aan bio-energiecentrales.

De overheid heeft verschillende sectoren aangemerkt als ‘vitale sector’ voor het Coronavirus COVID-19. Deze sectoren zijn cruciaal om de samenleving draaiende te houden tijdens de COVID-19-uitbraak. Zie daarvoor ook de door de Rijksoverheid gepubliceerde lijst > :

  1. ‘Vervoer van afval en vuilnis’: wij begrijpen dat de definitie van deze sector breed moet worden gezien. Het verwerken van groenafval en gft-afval wordt tot deze sector gerekend;
  2. De voedselketen’: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst. Ook het loonwerk en de meststoffendistributie wordt hiertoe gerekend. Afzet en toepassing van compost in de landbouw wordt hier dus toe gerekend, net als de afzet van substraten aan professionele (voedsel)telers.
  3. ‘Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel, et cetera.’ De levering van biomassa aan bio-energiecentrales valt hieronder.

De BVOR-leden doen er alles aan hun bedrijfsvoering op een veilige manier voort te zetten volgens de richtlijnen van overheid en RIVM. Voor de situatie bij individuele bedrijven kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen, ledenlijst >, leden op de kaart van Nederland>.

Achter de schermen werkt het BVOR-Verenigingsbureau op volle toeren om haar leden te ondersteunen. Leden ontvangen actuele informatie rondom het Coronavirus rechtstreeks.

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.