Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Icoonproject circulaire economie gezocht

Geplaatst op 10 oktober 2017

Nederland circulair! zoekt in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie iconische circulaire ondernemers en projecten: innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Wie ontvangt dé Circular Award 2017?

Een circulaire economie ontstaat niet vanzelf, het vraagt een systeemverandering. Wij denken dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens, uiteindelijk resulterend in een nieuwe, circulaire economie.

Ben jij het iconische project waar we naar op zoek zijn? Vul dan dit formulier in en ding mee naar de prijs.

Kenmerken

De vier kenmerken van een iconisch circulair project zijn:

  • Circulariteit; Maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
  • Schaalbaarheid; Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
  • Samenwerking; Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
  • Businessmodel; Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.

Procedure

De inschrijving is geopend tot en met 1 december 2017. Een onafhankelijke jury selecteert uit de inzendingen een shortlist. We identificeren vijf categorieën gelinkt aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord (Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie, Bouw). De BVOR maakt deel uit van de ’tafel’ Biomassa De jury kiest het beste en meest toonaangevende project per categorie en nomineert deze voor de Circular Awards. De vijf genomineerden worden op 15 januari 2018 bekend gemaakt. De absolute winnaar wordt verkozen tijdens de Circular Awards Ceremony op 18 januari 2018.

Beloning

De verkiezing levert exposure en erkenning op. Het gaat om:

  • Voer de eretitel ‘Winner Circular Award 2018’ gesteund door Nederland Circulair!*
  • Ontvang een unieke 3D-geprinte award.
  • Plaats een jaar lang een custom-made logo op je website (‘Winner Circular Award 2018’).
  • Krijg aandacht in de vorm van best practice en publicatie op circulairodernemen.nl.
  • Ontvang een jaar lang lidmaatschap bij MVO Nederland.

*Nederland Circulair! wordt ondersteund door het Ministerie van I&M

Klik hier om je in te schrijven!
Tekst afkomstig van website www.circulairondernemen.nl Tekst geschreven door Ise van den Hoogen op 22-09-17

banners