Mark van Iersel lid BVOR-bestuur

Met instemming van de algemene ledenvergadering is Mark van Iersel (43) benoemd tot bestuurslid van de BVOR. Van Iersel is afkomstig van het gelijknamige bedrijf dat zijn hoofdvestiging heeft in het Brabantse dorp Biezenmortel.
Van Iersel Compost is al vanaf de oprichting een echt familiebedrijf: aan het hoofd van de onderneming staat reeds de derde generatie, naast Mark zijn dat Edwin en Bram van Iersel.

Van Iersel Compost heeft vier locaties: Biezenmortel, Ravenstein, Gilze (Riel) en Deurne. Van Iersel Compost levert adviezen op maat voor tuinders op basis van bodemanalyse en het te telen gewas en kan volgens dit advies ook een compostmengsel op maat leveren. Van Iersel produceert daarnaast onder meer RHP-compost voor de potgrondindustrie. Het zusterbedrijf Soiltech ontwikkelt, produceert en distribueert slimme meststoffen en is tevens in Biezenmortel gevestigd.

Van Iersel Compost is nu vijftien jaar lid van de BVOR. Mark van Iersel vertelt hoe hij het het belang van de BVOR steeds meer is gaan inzien, met name op het gebied van regelgeving: “Er wordt continue gelobbyd door allerlei instanties om de regelgeving aan te passen.  Wij hebben als branche ook een spreekbuis nodig om de overheid te laten zien wat de risico’s zijn van onderwerken van groenafval en een niet deugdelijke verwerking, zoals de mogelijke verspreiding van invasieve soorten en het verspreiden van plastics waar niemand op zit te wachten. Daarnaast is het ook belangrijk om centraal vanuit de BVOR de waarde van schone compost voor de bodemstructuur en de bodemvruchtbaarheid onder de aandacht te brengen. Het zou zonde zijn als de jaarlijkse productie van compost af zou nemen nu het zo hard nodig is om onze akkers klimaat-adaptief te maken. Hier moeten we met zijn allen scherp blijven. Wij zijn als bedrijf altijd bezig geweest met de kwaliteit en toegevoegde waarde van onze eindproducten. Daar kan vanuit de branche niet genoeg aandacht voor zijn, het zal het bestaansrecht voor onze branche zeker stellen. Ik zal me daar hard voor maken als bestuurslid en steek er graag al mijn energie in.”

Tegelijkertijd met Mark van Iersel is Gerard Kuipers Gerard Kuipers toegetreden tot het BVOR-bestuur. Zij vervangen Henk Kwast en Berrie den Ouden die beiden lange tijd actief zijn geweest voor de vereniging.
Naar bestuurspagina >

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.