Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Uitbreiding Van Iersel Compost

Geplaatst op 26 maart 2018

Vanaf 3 april neemt BVOR-lid Van Iersel, met zijn hoofdvestiging in Biezenmortel, de groen- en grondrecycling tak van Gebrs. van Vijfeijken in Deurne over. Gebrs. van Vijfeijken heeft er voor gekozen om de groen- en grondrecycling aan Van Iersel over te dragen en zichzelf meer te focussen op de andere takken die het familiebedrijf voort blijft zetten, zoals cultuurtechniek, grond- weg en waterwerken.

Als solide familiebedrijf wil Van Iersel haar unieke kennispositie in de markt verder uitbouwen. Met de exploitatie van de composteerinrichting in Deurne heeft Van Iersel een nog bredere spreiding en kan het bedrijf zijn klanten nog beter van dienst zijn. De locatie gaat Van Iersel Deurne BV heten.

Van Iersel

Het familiebedrijf Van Iersel is in 1947 opgericht door de opa van de huidige generatie A.G. van Iersel (Janus) en was van oorsprong een loonbedrijf, dat via cultuurtechnische werken en inname van groenafval groot is geworden in de composteringsbranche. Nu is Van Iersel Compost, onder leiding van de derde generatie, een van Nederlands grootste groenafvalverwerkers.

Het bedrijf verwerkt groenafval van openbare, particuliere en professionele bronnen tot hoogwaardige compost. Inmiddels beschikken ze over vier vestigingen (Biezenmortel, Ravenstein, Gilze en Deurne) en zijn er gezamenlijk met zusterbedrijf Soiltech meer dan veertig vakbekwame medewerkers in dienst.

Van Iersel is in het bezit van het RHP-certificaat wat nodig is om te kunnen leveren aan potgrondbedrijven en heeft daarnaast het BRL9335-certificaat voor het gecontroleerd samenstellen en verhandelen van grondproducten.
De terreinen zijn ingericht volgens de wettelijke milieueisen en -normen en ze zijn niet alleen aangesloten bij de BVOR, maar ook bij Cumela en Stichting Veldleeuwerik. Van Iersel investeert voortdurend in haar productieproces om compost en grondproducten van de best mogelijke kwaliteit te kunnen (blijven) maken.

Op de foto van links naar rechts : Mark, Bram en Edwin van Iersel, Harrie en Jan van Vijfeijken.

 

banners