Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Waardevolle secundaire grondstoffen uit citrusschillen

Geplaatst op 6 december 2018

Om citrusschillen te verwerken tot secundaire grondstoffen heeft PeelPioneers op de locatie van Renewi in Son een eerste productielocatie geopend. In Nederland alleen al blijven ieder jaar 250 miljoen kilo citrusschillen over. Dit zijn vooral sinaasappelschillen.

PeelPioneers verwacht met de verwerkingslijn dagelijks 40.000 kilo citrusschillen te verwerken tot etherische oliën en citruspulp, die onder andere worden gebruikt als ingrediënt voor reinigingsmiddelen en als hoogwaardige bijvoeding voor vee. Het bedrijf wil de schillen uiteindelijk voor honderd procent recyclen door alle nuttige bestanddelen uit de schillen te halen en te verwerken tot waardevolle grondstoffen, zoals cellulose en pectine.

Renewi heeft zich als partner aan PeelPioneers verbonden. Renewi verzorgt de logistieke kant, namelijk de inzameling bij de klant en het transport naar de productielocatie in Son. Retailer Jumbo is het eerste bedrijf dat overgebleven citrusschillen door Renewi laat aanleveren bij PeelPioneers.

Meer informatie >

banners