Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Wim Dijkshoorn nieuw bestuurslid BVOR

Geplaatst op 18 september 2017

Wim Dijkshoorn (39) is met instemming van de algemene ledenvergadering benoemd tot bestuurslid van de BVOR. Dijkshoorn is sinds oktober 2015 directeur QESH bij Indaver. Hij is opgeleid tot technisch bedrijfskundige en heeft een master in Bedrijfskunde, Strategisch Management.

De afgelopen jaren heeft hij onder andere ervaring opgedaan in de Natwasserij industrie en internationaal opererende rederijen/offshore aannemingsbedrijven. “Juist door de ervaring buiten de branche breng ik kennis naar binnen. Dat is mijn extra inbreng in het bestuur. Andere sectoren kampen met dezelfde type problemen en zijn in sommige gevallen een stuk verder met het oplossen daarvan. Onderwerpen bij andere sectoren, zoals energieverbruik in de wasserij-industrie en de veiligheid bij de offshore-bedrijven, spelen nu ook in de afvalbranche.”

Volgens Dijkshoorn is het belangrijk om als brancheorganisatie kennis te delen met de leden en zo de branche verder te professionaliseren. Daarbij brengen de leden van de BVOR al veel vakmanschap samen en moet de vereniging dit goed onder het voetlicht brengen bij de politiek. Het is belangrijk om professioneel uit te venten wat de sector kan. “De politiek denkt wel te weten wat wij doen, maar het beeld is vaak niet juist. We moeten hapbaar overbrengen waar de sector voor staat.”

Indaver is met acht locaties lid van de BVOR. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan diensten, zoals het composteren van GFT- en groenafval tot hoogwaardige compost, waaronder Keurcompost, vergisten van organische afvalstomen, opwerken van groenafval en zeefoverloop tot biomassa, papierrecycling, thermische verwerking en afvalberging.

Het BVOR-bestuur bestaat uit zeven leden, naast Wim Dijkshoorn zijn dat Philip Smits (voorzitter), Michiel Zuidema (penningmeester), Berrie den Ouden, Henk Kwast, John van Haeff en Wim Lexmond.

Meer informatie over bestuur >

banners