Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

De BVOR-Demodagen vinden plaats op 24 en 25 mei 2023 bij Combinatie Afvalzorg-Den Ouden vof in Brunssum. Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines ook in bedrijf zijn. De exposanten demonstreren machines voor het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten. Te zien zijn chippers, shredders, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Op beide dagen is er zowel in de ochtend als in de middag een rondleiding, waarbij machines om beurten in actie zijn. Via een  koptelefoon krijgen de toeschouwers ondertussen meer informatie.

Een indruk krijgen van de BVOR-Demodagen? Zie onze aftermovie van de laatste keer in 2019  >

Beurs

In een ruimte op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenrecycling. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook overheidsinstanties.

Locatie

De Combinatie Afvalzorg & Den Ouden richt zich op de werving, inname en bewerking van groenafval. Op de Zuid-Limburgse locaties Brunssum en Maastricht worden diverse groenproducten geproduceerd en vermarkt. Beide organisaties hebben jarenlange ervaring in de markt.

De BVOR-Demodagen vinden plaats op locatie Brunssum. Op deze locatie is voldoende ruimte om alle exposanten en deelnemers te ontvangen.

Organisatie

Dit is de dertiende keer dat de BVOR dit tweejaarlijkse evenement  organiseert met een van haar leden. De organisatie is in handen van de zogenaamde ‘Democommissie’.  In deze commissie zitten Marcel den Ouden (vanaf 2013), Jan van Bemmel (vanaf 2015) en Wieke Coenen-Sinia (vanaf 2009). Marcel den Ouden is afkomstig van BVOR-lid Den Ouden Groenrecycling BV, Jan van Bemmel was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import, Wieke Coenen is commissielid vanuit het  BVOR-Verenigingsbureau waar zij eveneens werkzaam is als communicatieadviseur.
Meer informatie is verkrijgbaar via Wieke Coenen, via coenen@bvor.nl, of telefonisch via 06-10 94 14 25

Terugblik en verslag BVOR-Demodagen 2019 bij Bruins & Kwast Biomass Management (nu Reterra) in Goor >

n.b. in verband met corona hebben de BVOR-Demodagen niet plaatsgevonden in 2021

 

Demodagen 9Demodagen 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

banners