Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2019 vinden de BVOR-Demodagen ‘Code Groen’ plaats bij gastbedrijf Bruins & Kwast Biomass Management in Goor. De BVOR-Demodagen zijn gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de 41 getoonde machines ook in bedrijf zijn. Exposanten demonstreren machines die worden gebruikt bij het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten, zoals chippers, shredders – voor zowel groenafval als voor sloophout, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Voor de bezoekers zijn op beide dagen zowel in de ochtend als in de middag een rondleiding, waarbij zij de machines om beurten in actie kunnen zien en door een koptelefoon ondertussen uitleg krijgen.
Via linkedIn kunnen geïnteresseerden een voorproefje krijgen van een aantal van de gedemonstreerde machines.

Beurs

In een ruimte op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenafvalverwerking, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook overheidsinstanties.

Exposanten

Exposanten zijn: Van Bemmel Recycling/Van Laecke Group, BIA BV, BULK .ID (Lybover), CRACO Nederland, Gicom composting systems,  GM Recycling, Hencon Forestry BV, Van Herwijnen Machinery BV, Royal Dutch Kusters Engineering, Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA), De Lille NV, Menart, M-Tech Nederland BV, Neuenhauser Maschinenbau GmbH, C. van der Pols & zn. BV, Pon Equipment BV, Precia-molen Nederland BV, QS, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Van der Spek Vianen BV, Stoevelaar Recycling BV.Overzicht exposanten en machines BVOR-Demodagen 2019

Programma

5 en 6 juni 2019
09.00 uur terrein open en ontvangst
10.00 uur eerste demonstratieronde
12.30 uur pauze
14.00 uur tweede demonstratieronde
17.00 uur afsluiting

Adresgegevens

Bruins & Kwast Biomass Management
Mossendamsdwarsweg 1a
7472 DB Goor

Vanaf de Provinciale weg is er bewegwijzering naar de parkeerplaats voor de Demodagen, gelegen aan de achterzijde van Bruins & Kwast.

Locatie

Bruins & Kwast Biomass Management is producent en leverancier van secundaire (bio)brandstoffen en grondstoffen, afkomstig uit met name groene reststromen.  Zowel de brandstoffen als de grondstoffen – zoals groencompost en houtchips – worden afgezet in de Benelux en Duitsland.
Bruins & Kwast heeft locaties in Goor en Geldermalsen en valt sinds 2017 onder het Duitse REMONDIS. Dit bedrijf is een moderne dienstverlener op het gebied van afvalinzameling, recycling en rioolservice. REMONDIS is een familiebedrijf, opgericht in 1934 en actief in meer dan 35 landen.
Bruins & Kwast was ook in 2001 al een keer gastbedrijf voor de BVOR-Demodagen.
Meer informatie >

Organisatie

Het is de twaalfde keer dat de BVOR dit tweejaarlijkse evenement organiseert. De Democommissie organiseert de BVOR-Demodagen altijd in samenwerking met de gastlocatie. In de Democommissie zitten Marcel den Ouden, Jan van Bemmel en Wieke Coenen-Sinia. Marcel den Ouden is afkomstig van de BVOR-lid Den Ouden Groenrecycling BV, Jan van Bemmel was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import, Wieke Coenen is commissielid vanuit het  Verenigingsbureau waar zij eveneens werkzaam is als communicatieadviseur. Tijdens de Demodagen zelf wordt de Democommissie versterkt met Rob Reijnders die zelf ook jarenlang lid was van de Democommissie.
Meer informatie is verkrijgbaar via Wieke Coenen-Sinia, via coenen@bvor.nl, of telefonisch via 06-10 94 14 25

Uitnodigingsbrochure BVOR-Demodagen 2019

 

Demodagen 9Demodagen 2015