Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

De BVOR-Demodagen (twee volle dagen) vinden om het jaar plaats. De BVOR heeft besloten om vanwege de omstandigheden rond het coronavirus de Demodagen van 2021 te verplaatsen naar mei 2023. In het najaar van 2022 volgt meer informatie over locatie en data.

Een indruk krijgen van de BVOR-Demodagen? Zie onze aftermovie van de laatste keer in 2019 >

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines ook in bedrijf zijn. De exposanten demonstreren machines voor het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten. Te zien zijn chippers, shredders, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Op beide dagen zijn zowel in de ochtend als in de middag een rondleiding, waarbij machines om beurten in actie zijn. Via een  koptelefoon krijgen de toeschouwers ondertussen uitleg.

Beurs

In een ruimte op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenrecycling. Dar zijn bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook overheidsinstanties.

Organisatie

In 2023 vinden de BVOR-Demodagen voor de dertiende keer plaats. De organisatie is in handen van de zogenaamde ‘Democommissie’.¬† In deze commissie zitten Marcel den Ouden (vanaf 2013), Jan van Bemmel (vanaf 2015) en Wieke Coenen-Sinia (vanaf 2009). Marcel den Ouden is afkomstig van BVOR-lid Den Ouden Groenrecycling BV, Jan van Bemmel was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import, Wieke Coenen is commissielid vanuit het ¬†Verenigingsbureau waar zij eveneens werkzaam is als communicatieadviseur.
Meer informatie is verkrijgbaar via Wieke Coenen, via coenen@bvor.nl, of telefonisch via 06-10 94 14 25

Terugblik en verslag BVOR-Demodagen 2019 bij Bruins & Kwast Biomass Management in Goor >

 

Demodagen 9Demodagen 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

banners