BVOR-Demodagen

De BVOR-Demodagen vinden om het jaar plaats op een van de locaties van de BVOR-leden. De 14e editie vindt plaats in mei/juni 2025. Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines ook in bedrijf zijn. De exposanten demonstreren machines voor het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten. Te zien zijn chippers, shredders, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Op beide dagen is er zowel in de ochtend als in de middag een rondleiding, waarbij machines om beurten in actie zijn. Via een  koptelefoon krijgen de toeschouwers ondertussen meer informatie.

In een ruimte op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de sector. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook overheidsinstanties en laboratoria.

De organisatie hoopt in het najaar van 2024 bekend te kunnen maken waar en wanneer de volgende BVOR-Demodagen plaatsvinden.

Organisatie

De organisatie is in handen van de zogenaamde ‘Democommissie’.  In deze commissie zitten Marcel den Ouden (vanaf 2013), Jan van Bemmel (vanaf 2015) en Wieke Coenen-Sinia (vanaf 2009). Marcel den Ouden is afkomstig van BVOR-lid Den Ouden Groenrecycling BV, Jan van Bemmel was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import, Wieke Coenen is commissielid vanuit het  BVOR-Verenigingsbureau waar zij eveneens werkzaam is als communicatieadviseur.
Meer informatie is verkrijgbaar via Wieke Coenen, via coenen@bvor.nl, of telefonisch via 06-10 94 14 25

Verslag BVOR-Demodagen 2023 >

Download