Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2019 vinden de BVOR-Demodagen ‘Code Groen’ plaats bij gastbedrijf Bruins & Kwast Biomass Management in Goor. Het is de twaalfde keer dat de BVOR dit tweejaarlijkse evenement organiseert.

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines, tussen de 30 en 40 in totaal, ook in bedrijf zijn. Exposanten demonstreren machines die worden gebruikt bij het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten, zoals verkleiningsmachines, versnipperaars, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Voor de bezoekers zijn op beide dagen zowel in de ochtend als in de middag rondleidingen, waarbij zij de machines in actie kunnen zien en door een koptelefoon ondertussen uitleg krijgen.
Benieuwd hoe het er uitziet? Een korte impressie uit 2017 >

Beurs

In een ruimte op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenafvalverwerking, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook brancheorganisaties en overheidsinstanties.

Exposanten

Een groot aantal exposanten heeft zich inmiddels aangemeld. Het zijn: Van Bemmel Recycling, BIA BV, BULK .ID (Lybover), CRACO Nederland, Gicom composting,  GM Recycling, Hencon Forestry BV, Van Herwijnen Machinery BV, Menart, M-Tech, Neuenhauser Maschinenbau GmbH, Van der Pols BV, Pon Equipment BV, Precia-molen Nederland BV, QS, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Van der Spek, Stoevelaar Recycling BV.

Gratis toegankelijk

De BVOR-Demodagen zijn gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie

Bruins & Kwast Biomass Management is producent en leverancier van secundaire (bio)brandstoffen en grondstoffen, afkomstig uit met name groene reststromen.  Zowel de brandstoffen als de grondstoffen – zoals groencompost en houtchips – worden afgezet in de Benelux en Duitsland.
Bruins & Kwast heeft locaties in Goor en Geldermalsen en valt sinds 2017 onder het Duitse REMONDIS. Dit bedrijf is een moderne dienstverlener op het gebied van afvalinzameling, recycling en rioolservice. REMONDIS is een familiebedrijf, opgericht in 1934 en actief in meer dan 35 landen.
Bruins & Kwast was ook in 2001 al een keer gastbedrijf voor de BVOR-Demodagen.
Meer informatie >

Organisatie

De Democommissie organiseert de BVOR-Demodagen altijd in samenwerking met de gastlocatie. In de Democommissie zitten Marcel den Ouden, Jan van Bemmel en Wieke Coenen-Sinia. Marcel den Ouden is afkomstig van de BVOR-lid Den Ouden Groenrecycling BV, Jan van Bemmel was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import, Wieke Coenen is commissielid vanuit het  Verenigingsbureau waar zij eveneens werkzaam is als communicatieadviseur.

Inschrijven

Vanaf november is het mogelijk om u als exposant in te schrijven voor de BVOR-Demodagen. De informatiebrief met inschrijfformulier kunt u opvragen bij Wieke Coenen-Sinia, via mail coenen@bvor.nl, of telefonisch via 06-10 94 14 25

Terugblik 2017

Verslag BVOR-Demodagen 2017 >

Uitnodigingsbrochure BVOR-Demodagen 14 en 15 juni 2017

Deelnemerlijst en machine-overzicht BVOR-Demodagen in 2017

 

Demodagen 9Demodagen 2015