Cursus ‘Composteren: theorie en handvatten bij de praktijk’

De BVOR organiseert op 29 februari 2024 de eendaagse cursus ‘Composteren: theorie en handvatten bij de praktijk’ in Wageningen.

Inhoud cursus composteren

Deze cursus richt zich op personen die zich in de praktijk (gaan) bezighouden met het composteren van groene reststromen, gft-afval of daarmee vergelijkbare organische reststromen. De cursus behandelt allereerst de theorie van het composteerproces: hoe werkt de microbiologie en wat zijn de verschillende fasen die een composteerproces kenmerken? Hoe zorg je voor een goede ‘receptuur’ van te composteren materiaal? Daarnaast geeft de cursus praktische handvatten over het sturen van het composteerproces: welke procesparameters zijn belangrijk en wat te doen als het composteerproces niet volgens plan verloop (‘trouble shooting’). Tot slot behandelt de cursus ook de wettelijke milieu-eisen die gelden voor composteerinrichtingen en voor compost. Tijdens de cursus worden de cursisten met enkele  casussen uitgedaagd om samen na te denken over oplossingen voor situaties zoals die zich in de praktijk kunnen voordoen.

Cursusleiders

Anneleen Rotering en Arjen Brinkmann geven gezamenlijk de cursus. Rotering is beleidsmedewerker bij de BVOR en Brinkmann directeur.

Meer informatie en inschrijven

Datum: 29 februari 2024
Locatie: BVOR, Bronland 12-B, 6708 WH Wageningen, Routebeschrijving BVOR-Verenigingsbureau 
Investering: € 460,- voor BVOR-leden en BVOR-begunstigers, € 925,- voor niet-leden. Prijzen zijn exclusief btw en inclusief lunch.
Inschrijfformulier > Annuleren kan tot vier weken voor aanvang van cursus.
Bij eventuele vragen kunt u een mail sturen aan info@bvor.nl

Datum: 29-02-2024

Locatie: Wageningen

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.