Door organische reststromen op verantwoorde manier op te werken, worden waardevolle grondstoffen teruggewonnen en hergebruikt.

Dat is wat de leden van de BVOR – Branche Vereniging Organische Reststoffen – met elkaar bindt. Dankzij schaalgrootte, ervaring en slagkracht zijn BVOR-bedrijven in staat om uit organisch materiaal, denk aan bladeren, gras, snoeihout, groente en fruit hernieuwbare grondstoffen te produceren zoals compost, vezels en brandstoffen.
De BVOR verbindt, ondersteunt en biedt expertise.

organische
reststromen

de bio-based
keten

verwerkings-
locaties

bio-based
producten

Actueel

De European Compost Network (ECN) is positief over het besluit van de Europese Commissie om compost en digestaat uit afzonderlijk ingezameld GFT- en …

Toepassing van extra groencompost op zandgronden verhoogt aantoonbaar het organischestofgehalte in de bodem. Dat blijkt uit een meerjarig veldonderzoek van Wageningen University & Research op proeflocaties in Vredepeel en …

De doornappel (Datura stramonium) is een zeer giftige plant uit de nachtschadefamilie, die zich snel kan verspreiden via zaad. De plant gedijt goed op stikstofrijke, zonnige plekken en komt steeds …

Kenniscentrum BVOR

Wij bieden toegang tot kennis over organische reststromen, compost en andere biobased producten. Wij delen onze kennis graag via publicaties, studies en cursussen.

Op onze online overzichtskaart vind je alle locaties van BVOR-leden waar organische reststromen worden verzameld en opgewerkt tot compostproducten, brandstoffen en andere biobased grondstoffen.

BVOR-Demodagen 2025

De BVOR-Demodagen vinden plaats op 14 en 15 mei 2025

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

en blijf  op de hoogte
van actuele thema’s.