Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

De BVOR organiseert iedere twee jaar de BVOR-Demodagen. De laatste keer hebben deze plaatsgevonden 14 en 15 juni 2017 bij ARN B.V. in Weurt bij Nijmegen. In juni 2019 vinden voor de twaalfde keer de BVOR-Demodagen plaats. Eind 2018 worden locatie en data bekend gemaakt.

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines, veertig in totaal, ook in bedrijf zijn. Het succesvolle concept is inmiddels ook in andere landen gekopieerd. Exposanten demonstreren machines die worden gebruikt bij het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten, zoals verkleiningsmachines, versnipperaars, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Voor de bezoekers zijn op beide dagen zowel in de ochtend als in de middag rondleidingen, waarbij zij de machines in actie kunnen zien en door een koptelefoon ondertussen uitleg krijgen.

Beurs

In een tent op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook vele andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenafvalverwerking, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook brancheorganisaties en overheidsinstanties.

Deelnemerlijst en machine-overzicht BVOR-Demodagen 2017

Verslag BVOR-Demodagen 2017 >

Organisatie

De Democommissie organiseert in samenwerking met de gastlocatie de BVOR-Demodagen. In de Democommissie zitten Marcel den Ouden, Rob Reijnders, Jan van Bemmel en Wieke Coenen. Marcel den Ouden en Rob Reijnders zijn beiden afkomstig van BVOR-locaties en hebben al meerdere Demodagen georganiseerd. Sinds 2015 is Jan van Bemmel lid van de commissie. Hij was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import en vanaf het begin betrokken als exposant bij de Demodagen. Als onafhankelijk adviseur brengt hij nu zijn kennis en kunde in bij de commissie. Hij verzorgt ook de rondleidingen op de Demodagen zelf. Vanuit het Verenigingsbureau is sinds 2008 Wieke Coenen (communicatieadviseur) lid van de commissie.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wieke Coenen, coenen@bvor.nl of 06-10 94 14 25

 

BVOR-DemodagenDemodagen 9Demodagen 2015

 

 

 

 

 

 

Uitnodigingsbrochure BVOR-Demodagen 14 en 15 juni 2017