Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

BVOR-Demodagen

De BVOR organiseert iedere twee jaar de BVOR-Demodagen. De laatste keer hebben deze plaatsgevonden 14 en 15 juni 2017 bij ARN B.V. in Weurt bij Nijmegen. In juni 2019 vinden voor de twaalfde keer de BVOR-Demodagen plaats. Eind 2018 worden locatie en data bekend gemaakt.

Machines in bedrijf

Speciaal aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines, veertig in totaal, ook in bedrijf zijn. Het succesvolle concept is inmiddels ook in andere landen gekopieerd. Exposanten demonstreren machines die worden gebruikt bij het opwerken van groene reststromen tot biomassa- of compostproducten, zoals verkleiningsmachines, versnipperaars, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Voor de bezoekers zijn op beide dagen zowel in de ochtend als in de middag rondleidingen, waarbij zij de machines in actie kunnen zien en door een koptelefoon ondertussen uitleg krijgen.

Beurs

In een tent op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook vele andere exposanten die producten of diensten leveren met een link naar de wereld van de groenafvalverwerking, zoals bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-adviezen, maar ook brancheorganisaties en overheidsinstanties.

Exposanten

De volgende exposanten zijn aanwezig met de BVOR-Demodagen: Hans de Baat Olieprodukten BV, Comgoed, GM Recycling, Herwijnen Machinery BV, Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA), Menart, M-Tech Nederland BV, Nihot Recycling technology BV, No-Odour, Ophof Recycling BV, Pieter Bas Automatisering, C. van der Pols & Zn. BV, Pon Equipment BV, , PRECIA-MOLEN Breda, Quality Services, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Van Bemmel Machine-import, Van der Spek Vianen B.V., VKS Nederland BV, Wellinkcaesar Timber Technology BV.
Daarnaast hebben uiteraard gastbedrijf ARN BV en organisator BVOR hun eigen stand.
Deelnemerlijst en machine-overzicht BVOR-Demodagen 2017

Locatie ARN B.V.

Afvalenergiecentrale ARN B.V. is een toonaangevend innovatief duurzaam afvalverwerkingsbedrijf dat zich bezig houdt met een scala aan activiteiten op het gebied van afvalverwerking en het produceren van duurzame energie. Zo levert ARN met haar installaties warmte aan het warmtenet in Nijmegen en produceert zij uit ingezameld gft-afval biogas dat vervolgens wordt opgewerkt tot aardgaskwaliteit. ARN tracht haar doelstellingen vanuit haar publiek-private vennootschap te bereiken door allerlei bestaande en nieuwe duurzame samenwerkingsvormen aan te gaan  (www.arnbv.nl).
Meer over de ARN in het volgende artikel: ARN Van verwerken naar verwaarden

Organisatie

De Democommissie organiseert in samenwerking met ARN B.V. de BVOR-Demodagen. In de Democommissie zitten Marcel den Ouden, Rob Reijnders, Jan van Bemmel en Wieke Coenen. Marcel den Ouden en Rob Reijnders zijn beiden afkomstig van BVOR-locaties en hebben al meerdere Demodagen georganiseerd, waaronder op de eigen locatie van Reijnders. Sinds 2015 is Jan van Bemmel lid van de commissie. Hij was voorheen eigenaar en directeur van Van Bemmel Machine~import en vanaf het begin betrokken als exposant bij de Demodagen. Als onafhankelijk adviseur brengt hij nu zijn kennis en kunde in bij de commissie. Hij verzorgt ook de rondleidingen op de Demodagen zelf. Vanuit het Verenigingsbureau is sinds 2008 Wieke Coenen (communicatieadviseur) lid van de commissie.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wieke Coenen, coenen@bvor.nl of 06-10 94 14 25

Programma

14 en 15 juni 2017
09.00 uur terrein open en ontvangst
10.00 uur eerste demonstratieronde
12.30 uur pauze
14.00 uur tweede demonstratieronde
17.00 uur afsluiting

Adresgegevens parkeren BVOR-Demodagen

P + R Nijmegen-West
Gelegen naast Meeuwse Acker 20-20
6564 DZ Nijmegen (Mondial College)
Vanaf A73 borden P + R Nijmegen-West volgen. Bij kruispunt Neerbosscheweg-IJpenbroekweg naar rechts en direct daarna weer 1e weg rechts.
De coördinaten van dit parkeerterrein zijn: N 51.50.11 E 5.48.03

Vanaf hier rijden pendelbusjes naar ARN B.V. (vijf minuten rij-afstand). Op de locatie van ARN kunt u niet parkeren.
De parkeerplaats is ook bereikbaar met het openbaar vervoer (naam bushalte is ‘Poort Neerbosch’)

BVOR-DemodagenDemodagen 9Demodagen 2015

 

 

 

 

 

 

Uitnodigingsbrochure BVOR-Demodagen 14 en 15 juni 2017