Aanleg biobased proeftuin

Op en langs de N231 in Amstelveen legt de provincie Noord-Holland de eerste biobased proeftuin aan. In de proeftuin, van uiteindelijk zo’n 850 meter lengte, worden de komende tien jaar zoveel mogelijk biobased materialen uitgetest, zoals bermgras, bamboe, suikerriet en hars.

Biobased materialen

De provincie test samen met anderen verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lichtmasten van bioplastic en biobased producten als natuurvezels in markeringen en verlichtingsmasten langs de weg en het fietspad. Doordat biobased grondstoffen op korte termijn terug groeien, zijn ze een onuitputtelijke bron van materiaal. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstoffen die over vele duizenden jaren ontstaan.

Publieksinformatiepunt

Op de parkeerplaats Schinkelbos (in het Amsterdamse Bos) staat een publieksinformatiepunt met informatie over de proeftuin. De  gebruikte grondstoffen en bijbehorende materialen zijn hier te bezichtigen. Het publieksinformatiepunt is tot en met 31 augustus 2019 elke donderdag van 12.30 uur tot 16.30 uur geopend.

Samenwerking en doorontwikkeling

De biobased proeftuin is een ontwikkeling van de provincie Noord-Holland, aannemer Dura Vermeer (en haar partners), de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. De markt krijgt eveneens de kans om biobased producten te testen.

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.