BVOR neemt deel aan Circular Urban Food Production

Binnen de EU is afgesproken dat alle lidstaten in 2030 ten minste 60% van hun huishoudelijk afval moeten recyclen of gereed maken voor hergebruik. De meeste steden halen dit nog lang niet, dus het volume moet flink omhoog en de scheiding tussen bioafval en restafval moet ook nog beter.

Deze week is het project ‘Circular Urban Food Production, safe by design’ gegaan. Wageningen Food Safety Research brengt daar samen met diverse partners de voorwaarden in kaart hoe stedelijk bioafval, zoals keukenafval van burgers of resten van voedingsmiddelen uit de horeca, veilig kan worden hergebruikt als nutriënt of bodemverbeteraar voor productie van voedsel.

In het project nemen behalve de BVOR, de volgende organisaties deel: Growy, AMS Institute, Chef’s Farm, Gemeente Amsterdam, LeAF BV, Normec Groen Agro Control, Rijkswaterstaat, StadsWormerij, New Focus, en Bureau van Leent.

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.