BVOR verwelkomt twee nieuwe leden

Meerlanden uit Rijsenhout (Noord-Holland) en Kurstjens Recycling BV uit Grubbenvorst (Limburg) zijn lid geworden van de BVOR. Daarmee telt de BVOR in totaal 51 leden met 89 locaties gezamenlijk.

Meerlanden

Meerlanden is in 1997 opgericht door het samenvoegen van een aantal gemeentelijke diensten. Meerlanden is een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast zetten we ons continu in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte.
In de ‘Groene Energiefabriek’ van Meerlanden verwerken we GFT tot zes nuttige producten die we regionaal afzetten: groengas, CO2, citrusbrandstof, compost, warmte en water.
Op deze manier neemt Meerlanden regionaal actief het voortouw in het werken aan een mooie en circulaire leefomgeving, vandaag en morgen.

De Groene Energiefabriek is zowel voor Better Biomass (voorheen NTA 8080) als voor Keurcompost gecertificeerd.
Contactpersoon voor de BVOR is Gert-Jan Klaasse Bos. Hij is manager compostering en vergisting bij Meerlanden. Hij werkt inmiddels tien jaar voor het bedrijf.
Meer informatie over Meerlanden >

Kurstjens Recycling BV

Kurstjens Recycling BV is een familiebedrijf gevestigd in Grubbenvorst (Noord-Limburg). Dagelijks is het team van ruim 20 medewerkers actief in de groenrecycling en transport. Het oorspronkelijke loonwerkersbedrijf werd in de jaren 80 door Theo Heldens overgenomen en hij veranderde het bedrijf, mede door gebiedsontwikkelingen, tot een recycle-specialist. Inmiddels leiden zoon Stefan en dochter Marieke het bedrijf en is Theo nog altijd betrokken als adviseur.

Middels een tunnelcompostering verwerkt Kurstjens Recycling BV organische stromen tot hoogwaardige compost, veenvervangers en biomassa. Naast het lidmaatschap van de BVOR gaat het bedrijf zich ook certificeren voor het keurmerk ‘keurcompost’. Op deze manier wordt een stempel gedrukt op de kwaliteit van de producten!

Contactpersoon voor de BVOR is Stefan Heldens. Meer informatie over Kurstjens Recycling BV >

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.