Olde Bolhaar Eco Service B.V. lid BVOR

Olde Bolhaar Eco Service BV is met de locatie in Zelhem lid geworden van de BVOR. Ook in Duitsland bezit het bedrijf een compostering en biomassawerf. Directeur/eigenaar is Christiaan Bolhaar die het bedrijf in 2012 startte in het Duitse Bad Bentheim, opende in 2015 een tweede vestiging in Zelhem. In totaal wordt er bij Olde Bolhaar ruim 200.000 ton groenafval, zeefoverloop en biomassa omgezet.
Het bedrijf richt zich niet alleen op het ‘traditionele’ composteren en produceren van biomassa, maar ook op het reinigen van sterk vervuilde biomassa en het leveren van wortelhout voor biofilters. Bij het bedrijf werken in totaal zo’n vijftig medewerkers, waarvan het overgrote gedeelte in Duitsland.
Olde Bolhaar vertelt dat hij via het loonwerkersbedrijf van zijn vader contacten had met het Duitse bedrijf en daar kansen in zag. Van uit die locatie verkoopt hij zijn producten aan de Duitse markt. Omdat het voor de afzet in Nederland handig is om in eigen land een vestiging te hebben, heeft hij daar nu ook een locatie. Olde Bolhaar: “de vestiging in Zelhem is in eerste instantie bedoeld om goede landbouwcompost te produceren.” Daarvoor is ook een omzetter aangeschaft die over enkele weken zal worden ingezet. De locatie in Zelhem is 3 hectares groot en neemt jaarlijks 40.000 ton groenafval in. In Duitsland zal de nadruk op goede kwaliteit compost voor de potgrond liggen. Het is de bedoeling op de locatie in Bad Bentheim minimaal 50.000 m³ RHP-compost te gaan produceren.

 

Contactgegevens:
Olde Bolhaar Eco Service BV
Bezoekadres en Postadres: Wassinkbrinkweg 11, 7021 JZ Zelhem
Tel. (0314) 36 07 33, e-mail: info@oldebolhaar.com , website: www.oldebolhaar.com

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.