Richard Broekhof in bestuur BVOR

Richard Broekhof is met instemming van de algemene ledenvergadering benoemd tot bestuurslid van de BVOR. Broekhof (52) is commercieel manager bij Attero. Vijfentwintig jaar geleden maakte hij al zijn start in de branche, destijds bij de VAR in Wilp (Achterhoek) in de GFT-compostering.

In zijn huidige functie als commercieel manager is Broekhof verantwoordelijk voor de overheidscontracten voor wat betreft de organische stromen binnen Attero voor alle zeven verwerkingslocaties, zowel aan de ingaande als aan de uitgaande kant. Aan de ingaande kant neemt Attero rond de 650 kton gft-stromen in op jaarbasis, zo’n 80 kton groene reststromen en nog circa 20 kton analoge stromen. Aan de uitgaande kant produceert het bedrijf op jaarbasis circa 260 kiloton compost, biomassa en andere producten.

Broekhof hoopt in zijn functie als bestuurslid zijn jarenlange ervaring in te kunnen brengen met name ten aanzien van overheden, beleidsontwikkelingen en aanbestedingen. “Daarnaast”, vertelt Broekhof, “zie ik toch ook duidelijk een  taak weggelegd om compost in zijn algemeenheid te promoten en geen onderscheid te maken  in gft- en groencompost . Dat past ook bij de recente ontwikkelingen waarbij Akkerbouwers die telen onder het Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK), alleen nog klasse A mogen gebruiken. Dat betekent immers dat beide soorten compost aan de hoogste eisen behorende bij die klasse moeten voldoen. Ondanks dat deze eisen mogelijk tot een andere wijze van werken leiden en extra kosten met zich meebrengen, biedt dit naar mijn mening kansen om compost nog beter te positioneren.”

Het bestuur van de BVOR bestaat uit negen personen. Voor een volledig overzicht >

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.