Van Assen BV nieuw lid BVOR

De BVOR heeft Van Assen BV uit Kootstertille (Friesland) mogen verwelkomen als nieuw lid. Daarmee zijn nu 86 locaties (49 bedrijven) aangesloten bij de branchevereniging. Dat is ruim 80 procent van de producenten van compost- en hernieuwbare grondstoffen in Nederland.

Van Assen BV is opgericht in 1963 als specialist in sloopwerken. In 2014 werd een recyclingtak toegevoegd en sinds september 2020 verwerkt het bedrijf ook groene reststromen in. Het bedrijf neemt in Kootstertille groenafval, afvalhout, gras en slootmaaisel in. Deze werken ze op tot compost, zeefgrond en grondproducten. Het bedrijf levert al gecertificeerde grondproducten via het protocol BRL 9335. Inmiddels zijn ze gestart aan het traject om ook Keurcompost te produceren en gecertificeerd te worden als ‘Erkende verwerker invasieve exoten’. De BVOR staat hen bij in deze laatste trajecten.

Contactpersoon voor de BVOR is Bauke Vlietstra. Hij werkt sinds 2017 voor het bedrijf, eerst als uitvoerder en sinds september 2020 als projectleider bij de compostering, grondbank en het baggerdepot. Hij is bereikbaar via info@jellebijlsma.nl
Meer algemene informatie is verkrijgbaar via www.jellebijlsma.nl. De website van Van Assen is momenteel onder constructie.

 

Erkende verwerkers invasieve exoten

Veilige verwerking van de plantenresten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks het
BVOR-nieuws in je inbox.

Teeltsubstraten

Naar meer compost in teeltsubstraten

Kies voor een cursus
bij de BVOR

Met onze cursussen
blijf je op de hoogte
van de actuele thema’s.