Branche Vereniging Organische Reststoffen

bvor

Week van de teek

Geplaatst op 16 april 2018

Het is de Week van de teek, waarbij aandacht wordt gevraagd voor dit kleine beestje dat veel narigheid kan veroorzaken. Een aantal preventiediensten en arbodiensten organiseert deze week en geeft via een website uitgebreide informatie via: www.weekvandeteek.nl

Teken: de risico’s

Teken zijn heel kleine spinachtige beestjes die leven van bloed. Ze zitten in de buurt van bomen en struiken, in hoog gras en tussen dode bladeren. Teken kunnen zich vastbijten in de mensenhuid. Van een tekenbeet kunt u onder andere de ziekte van Lyme krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk uzelf op tekenbeten te controleren nadat u in het groen bent geweest. Haal de gevonden teken snel weg en houd uw gezondheid in de gaten. Als leidraad bij het controleren kan deze animatie (4 minuten) worden gebruikt. Wilt u weten waar de teken zich bevinden, kijk op tekenradar.nl.

Norm voor kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten gepubliceerd

Bescherming tegen tekenbeten is belangrijk voor iedereen die regelmatig in de natuur werkt of recreëert. Kleding geïmpregneerd met permethrine is hiervoor een persoonlijk beschermingsmiddel. De norm NEN 8333 omschrijft de kwaliteitseisen voor deze kleding en hoe deze kleding gebruikt en onderhouden moet worden. Op www.nen.nl/teken staat een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden in relatie tot bescherming tegen tekenbeten en NEN 833.

 

Deze tekst is afkomstig van: www.weekvandeteek.nl

banners